Jelenlegi hely

Címlap » Pályázatok

Erasmus+

Erasmus+ projekthét a németországi Saarland tartományban.

Vasárnap kora este érkeztek haza azok a diákok, akik az Erasmus+ keretében megvalósult németországi projekthéten vettek részt.

NLG-s diákok 2018. november 3-án indultak a németországi Orscholz településre, amely a német, luxemburgi, francia határhármas közelében fekszik.

 A fogadó intézmény a Gesamt- und Gemeinschaftsschule Mettlach-Orscholz volt.

A projekthét, ami egy 36 hónapos programsorozat része a „Perspektívák a munkaerőpiacon egy határok nélküli Európában” címet viselte.

A diákok előadásokat hallgathattak meg a német iskolában folyó pályaorientációról, a diákok 2 hetes gyakornoki tapasztalatairól, illetve november 9-én részt vettek a „Berufsperspektiven in einem grenzenlosen Europa” elnevezésű konferencián. 

 

Az NLG-s diákok mindemellett bemutatták a magyar munkaerőpiac kihívásait, jellemzőit, bemutattak egy szakmát, amit a német koordinátor iskola kiválasztott, illetve a feladataikhoz tartozott még egy kérdőív készítése is, amit iskolánk a végzős diákjaival töltettek ki névtelenül, és amelyben a pályaválasztással, továbbtanulással kapcsolatos kérdésekre kerestek választ.

 

 

 

 

 

Diákjaink ellátogattak a Mettlach-ban található Villeroy&Boch székhelyére, ahol a múzeum meglátogatása mellett, kérdéseket tehettek fel a németországi munkavállalók helyzetével kapcsolatban.

 

 

 

 

A kötelező feladatok mellett a diákoknak lehetőségük volt az egy hét alatt ellátogatni a világhírű Saarschleife elnevezésű folyókanyarhoz;

 

Németország legrégebbi városába Trier-be;

Luxemburgba az Európai Parlament korábbi székhelyére;

A schengeni egyezmény aláírásának helyszínéül szolgáló Schengen városába;