Jelenlegi hely

Címlap » Hírarchívum

Hírarchívum 2019

2019.06.28. - Tankönyvellátás információk

A 2019/2020-as tanév vonatkozó tankönyvellátással kapcsolatos ismertetők, és dokumentumok megtekinthetőek a Tankönyvellátás menüpontban.

Tankönyvkiosztás napok szerint

Tankönyvkiosztás osztály szerint

2019. 06. 22-23. - Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntő

Az elmúlt hétvégén Egerben rendezték a kosárlabda diákolimpia 4. korcsoportos országos döntőjét. Utasi Gábor testnevelő kíséretében 12 diák képviselte iskolánkat. A nagyon színvonalas tornán, az ország legjobb iskolái mérkőztek egymással a diákolimpia országos bajnoka címért. A sorsolás szeszélyének köszönhetően már a csoportmérkőzések során a későbbi bajnokkal és ezüstérmessel kellett szembenéznünk. Diákjaink becsülettel küzdöttek, de ez is kevés volt, így az alsóházban folytathattuk a küzdelmeket, ahol viszont mindkét mérkőzésünket megnyerve az 5. helyen végeztünk.

A csapat tagjai: Utasi Zsombor, Nánási Patrik, Kiss Tamás, Bősz Richárd, Ságodi Róbert, Molnár Ádám, Gedai Balázs, Csizmadia Bence, Bereczki Ádám, Csókási Máté, Varga Szilárd, Bácsi Bernát

2019. 06. 04.: Hegyi Endre Fényképész műtermében jártak a médiaszakkörösök

Nemcsak fotózási, hanem történelmi és médiatörténeti ismereteiket is bővíthették az NLG médiaszakkörösök június 4-én, mikor Hegyi Endre fényképészhez látogattak. A fényképész többek között a fény és a különböző portréhátterek jelentőségét szemléltette a diákoknak, majd bepillantást engedett a páratlan, a világháborús időkből származó fotógyűjteményébe, melyhez kapcsolódóan a régi fényképek digitalizálásának mikéntjébe is beavatta az érdeklődő tanulókat. A diákok még egy, a múlt század elejéről származó gépet is a kezükbe vehettek.

További fotók itt megtekinthetők. (Fotók: Bogár Fanny, Szántó Mihály, Kiss Lili, Füzesi
Anikó és Szabó Kata.)

2019. 06. 15.: A nyolcadik évfolyamosok ballagása

 További fotók itt megtekinthetők.

 (Fotók: Bogár Fanny és Füzesi Anikó)

 

2019. 06. 13.: Sport- és egészségnap

További képek ide kattintva megtekinthetőek. (Fotók: Bogár Fanny, Bujdos Anna Boglárka, Füzesi Anikó, Paku Angéla, Szabó Kata és Szűcs Emese)

2019.06.07. - Gyurta Dániel úszógála

Június 7-én került megrendezésre a Gyurta Dániel úszógála. Intézményünk egy általános iskolás korosztályú és egy gimnáziumi csapattal is nevezett. a vándorkupát az a csapat nyerte meg, amelyik három óra alatt a leghosszabb távot úszta le. Az általános iskolások között csapatunk diadalmaskodott,míg a gimnazista mezőnyben a szintén előkelő harmadik helyezést szereztük meg. A vándorkupát egy évig iskolánk őrizheti.

Általános iskola: Balogh Zsófi, Bán Balázs, Barna Máté, Benkő Márk, Gajda Dalma, Gajda Gyula, Grexák Nóra, Horváth Ákos, Kardos Marcell, Kis Noel, Kovács Zétény, Könyves Kitti, Mag Gergő, Oláh Viktor, Szabó Kornél, Szabó Nóra, Török Réka.

Gimnázium: Asztalos Lili, Csókay Lenke, Balogh Petra, Benkő Martin, Bjelik Máté, Erdei Dominik, Halász Kata, Herczeg Zsombor, Hornyák Alex, Jucha Soma, Kormányos Gergő, Katona Dioméd, Kürtösi Viktor, Miskolczi Miklós, Nagy Péter, Rubi Bence, Rubi Dóra, Szűcs Döme, Tápai Balázs, Tóth Márk.

2019.06.09. - Kézilabdás sikerek

Békéscsabán rendezték a lány IV. Kcs. Kézilabda Diákolimpia Országos Elődöntőjét. Iskolánk csapata kiváló teljesítménnyel a második helyen végzett!

Csapattagok: Bugnó Gréta, Fazekas Alexandra, Gamsz Ivett, Kandó Sára, Kiss Lili, Körtvélyessy Luca, Molnár Zita, Pallai Adrienn, Rácz Gabriella, Seres Liza

2019.06.04. - Nemzeti Összetartozás Napja

A Nemzeti Összetartozás Napjára emlékeztek a 10.A osztály tanulói.

Iskolánk 8. b osztályos tanulói június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Emléknapja alkalmából szervezett programokra utaztak Budapestre.
A nap folyamán megtekintették a Szent Koronát, találkoztak a kárpátaljai partneriskolánk tanulóival, a Parlament előtt közösen énekelték a Bihari Együttes segítségével a Kézfogás című dalt és a Himnuszt, a nap lezárásaként pedig megnézték az István a király rockopera koncertváltozatát.

További képek itt megtekinthetők

2019.06.01-02. - Hétvégi sportsikerek

Eredményes hétvégén vannak túl iskolánk sportoló diákjai. Pénteken a harmadikos kosaras lányok és fiúk Törökbálinton jártak Vas Mariann és Szabó Attila kíséretében. A Dobd a Kosárba program országos jamboree-ján, Csongrád megye képviseletében mérték össze tudásukat a többi megye csapatával. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal tértek haza az egész napos rendezvényről. Kis Bendegúz 3.c osztályos tanuló külön elismerésben részesült, ugyanis beválasztották az All-Star csapatba. A csapat tagjai: Grochulski Hanna, Keresztes Gréta, Oltványi Dóra, Szenti Kitti, Bősz Olivér, Kis Bendegúz, Nagy Benedek, Radnai Patrik Felkészítő: Utasi Gábor Szombaton Tamásiban a Mountain Bike diákolimpia országos döntőn Gémes Ádám U15/B kategóriában (nem igazolt versenyzők) szerzett 2. helyet, míg testvére Gémes Tamás a "profik" között bizonyult a legjobbnak és lett országos bajnok.

Ugyanezen a napon rendezték Budapesten, a B33 diákolimpia országos döntőt is. A Bősz Richárd, Csizmadia Bence, Molnár Ádám és Ságodi Róbert alkotta csapat három mérkőzésből kettőt megnyert, azonban ez nem volt elég a legjobb négybe jutáshoz. Így iskolánk a tavalyi eredményt megismételve, az 5-8. helyen végzett.

Vasárnap ért véget a 3. korcsoportos kosárlabda diákolimpia országos döntője. Mezőberényben 4 napon keresztül küzdött az ország 8 legjobb csapata egymással. A Németh László Gimnázium, Általános Iskola végül a hatodik helyen végzett. A szeptemberben kezdődött bajnokságban mintegy 100 csapat vett részt. A csapat tagjai: Prozlik András, Wolf Noel, Bense Levente, Kis Viktor, Angyal Medárd, Kádár Zsolt, Búza Bence, Gajda Gyula, Venicz Levente, Budácsik Tamás, Bacsa Rajmund Felkészítő: Utasi Gábor

Nyári tábor lehetősége a Corvinban 7.osztályosoknak

„A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az aktuális tanévben 7. osztályt végzett tanulók részére 2 turnusban 1 hetes nyári tábort szervez:
1.turnus: 2019. június 17-21. 08:00–tól  15:00 óráig
2.turnus: 2019. június 24-28. 08:00–tól  15:00 óráig
A nyári tábor keretében lehetőség nyílik többek között ételkészítésre, eladó, szakács, pincér, cukrász, turisztikai szervező szakmákkal való ismerkedésre, szállodalátogatáson, filmvetítésen, túrákon, játékos vetélkedőkön való részvételre. A táborban ebédet biztosítanak.
Érdeklődni és jelentkezni az intézmény 6800 Hódmezővásárhely, Városház utca 1. szám alatti titkárságán lehet (Telefon: 06-62-242-011) az adott turnust megelőző héten.
Részletes információk elérhetők az intézmény honlapján.

Oldalak