Jelenlegi hely

Címlap » Hírarchívum

Hírarchívum 2019

2019.10.22. - Megemlékezés október 23-ra

2019.10.22-én a 11.A osztály tanulói emlékeztek október 23-ra Huzián Péter történelem szakos tanár felkészítésével.

 
     

Az eseményről készült képek itt megtekinthetők!  Fotók: Bogár Fanny és Miskolczi Tamás

 

2019.10.18. - Diákok XVII. Őszi Tárlata

2019.10.18. - Terménybemutató" és a földanya szobor

2019.10.10. - Operakaland

Újabb operalátogatáson vettünk részt 2019. október 10-én. Idén Erkel Hunyadi László című operáját tekintettük meg az érdeklődő gimnazistákkal az Erkel Színházban. Különleges élményben volt részünk, hiszen a Magyar Állami Operaház legjobb előadói tolmácsolásában élvezhettük az előadást.

2019.10.18. - NLG-s sikerek az Országos Diákfotó Pályázaton

Első helyezést ért el a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (Mafosz) által meghirdetett Országos Diákfotó Pályázaton Bogár Fanny, 9.a osztályos tanuló egyéni kategóriában. Az eredményhirdetésre október 25-én, a Budapesti Művelődési Központban kerül sor. Az idei fotós megmérettetésre a következő három témában lehetett fotókat nevezni: „olvasás”, „alulnézet” és „gépek”. A pályázaton szintén szépen szerepelt Füzesi Anikó, 11.a osztályos tanuló, aki 9. helyen végzett. A diákok az NLG Médiastúdiójának állandó és lelkes tagjai, az iskolai rendezvények fotós-videós megörökítésében folyamatosan segédkeznek.

Felkészítő tanáruk: Dr. Arany Mihály György. A diákok sikeréhez sok szeretettel gratulálunk!

Az Országos Diákfotó Pályázat hivatalos díjátadójára és a pályázók fotóiból rendezendő kiállításra október 25-én kerül majd sor.

Bogár Fanny képei itt megtekinthetők: https://photos.app.goo.gl/a7gxSgSKmzePsSbi9

Füzesi Anikó képei itt láthatók: https://photos.app.goo.gl/V34iE9JMNFscSUha6

2019.10.18. - Erdélyi diákokat fogadtunk

forrás: http://www.vasarhely24.com/vasarhely/erdelyi-diakok-a-tornyai-muzeumban-es-az-emlekpontban

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola vendégeként Hódmezővásárhelyen tartózkodó farkaslakai és székelyudvarhelyi gyerekek látogattak el a hétvégén az Emlékpontba és a Tornyai János Múzeumba.

 

A látogatásról készült képek itt megtekinthetők.

2019.10.17-18. - Pályaorientációs nap(ok)

A gimnáziumi osztályaink részére 2019.10.17-én, az általános iskolások részére 2019.10.18-án pályaorientációs napot tartottunk, amelynek keretében tanulóink Szegedre látogattak a Pályaválasztási Napok rendezvényre.

Képek az eseményről: pályaorientációs nap a gimnáziumban         pályaorientációs nap az ált. iskolában

2019.10.10. - Mozilátogatás a Szemrevaló Filmfesztiválon

Október 10-én, csütörtökön német csoportunk Lázár Emőke tanárnővel megnézte a Szemrevaló Filmfesztivál keretein belül Szegeden a Friss levegő kell a fiúnak című német filmet eredeti nyelven, magyar felirattal.
Mindannyian vártuk a vígjátéknak besorolt filmet, habár már a film első felében kiderült, hogy inkább drámáról van szó. Több díjat is kapott a film, ami teljesen érthetővé vált számunkra, mert nagyon megérintett bennünket, többen sírtunk a film nézése közben. Szuper élmény volt, reméljük, hogy máskor is lesz alkalmunk német filmeket nézni a csoporttal. (Ménesi Gabriella 12.B)

2019.09.30.-10.04. - Csehétfalvi kirándulás (12.B)

Gimnáziumi éveink utolsó osztálykirándulását töltöttük el 2019. szeptember 30. -a és október 4. -e között a békés Csehétfalván. Rengeteg új élménnyel gazdagodtunk, valamint ezalatt az öt nap alatt még jobban összekovácsolódott az osztályunk. A kirándulás alatt többek között megtekintettük Arany János és Hunyadi Mátyás szülőházát, jártunk Farkaslakán is, ahol Tamási Áron sírhelyét néztük meg. A kulturális programok mellett lehetőségünk nyílt arra, hogy időnk nagy részét a természetben töltsük, például a második napon egy közel 15 kilóméteres túrán vettünk részt. A falu  látványosságaihoz tartozott, hogy minden reggel és este végig vonultak a tehenek a településen kolomppal a nyakukban. Biztos vagyok benne, hogy ez az a kirándulás volt, amire még tíz év multán is szívesen emlékezünk majd vissza.

 Horváth Szimonetta írása

2019.10.09. - Látogatás az EPAM System Kft-nél

Iskolánk informatika sávos tanulói 2019. október 9-én Szegedre látogattak. Egy igazán XXI. századi cég munkájába nyerhettünk bepillantást. Az EPAM nevű, programozással foglalkozó cég modern székházában 2 kedves hölgy fogadott, majd részletesen bemutatták a céget és az ott folyó munkát. 370 fiatal dolgozó (főleg programozók) alkotja a szegedi csapatot. (világszerte 25000 fő a létszám). A sikeres munkavégzés érdekében pihenőszobák, pingpong és csocsó, konzolos játékok, társasjátékok is rendelkezésre állnak az épületben, ez nagy tetszést aratott diákjaink körében. A látogatás végén még ajándékokat is kaptunk, és a cég képviselői reményüket fejezték ki, hogy néhányan a későbbiekben programozóként térünk majd ide vissza.

https://careers.epam.hu/

Oldalak