Jelenlegi hely

Címlap

Hírarchívum 2021

2021.09.07. - Év Ifjú Tudósa

Szeptember 6-án új tudományos tévéműsor indul, amelyben a fiatalok történelem-, biológia- és kémiatudásukat összemérve küzdenek meg az „Év Ifjú Tudósa” címért.

Köztük a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium “ifjú tudósa”: Lemaitre Lucien!

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „SZEPTEMBER 6-ÁN ÚJ MÚSOR INDUL AZ M5-ÖN. SZURKOLJUNK EGYÜTTA JÖVŐ IFJÚ TUDÓSAINAK! A VERSENY, AMELYBEN A TUDÁS ÉRTÉK FJU TUDO“SOK ifju.tudosok OKTATÁSI HIVATAL”

 https://promenad24.hu/2021/09/12/lemaitre-lucien-vasarhelyi-gimnazista-is-bejutott-az-ifju-tudosok-televizios-dontojebe-interju/

2021.09.23. - NL TÖK előadás

MEGHÍVÓ!

A Németh László Természettudományos Önképző Kör 2021.09.23-án, csütörtökön az UV sugárzás, transzkripció, tumormarkerek megismerésére hív TÉGED

Előadó: Dr. Újfaludi Zsuzsanna (SZTE, SZAOK, Pathológiai Intézet, Molekuláris tumordiagnosztikai labor) Tudományos munkatárs

Előadás címe: RNS? Mi más...   Helyszín: Labor Előadó, 14:00

Kíváncsi vagy arra, hogy hogyan is alakul egy biológus kutató pályája? Aki a DNS-sel, PCR technológiával, UV sugárzással is foglalkozik. Hogyan javítja (vagy nem) a sejt a DNS sérüléseit? Hogyan lehetséges kimutatni a COVID-vírust? Mi köze mindennek a személyre szabott tumorterápiához?

VÁRUNK TÉGED IS!!!

2021.09.01. - A tanév megnyitása

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

A tanév megnyitására iskolánkban az első tanítási napon osztálykeretben az első tanítási órán kerül sor.

2021.08.23. - Őszi érettségi vizsgákra való jelentkezés

Az érettségi vizsgaszabályzat szerint az október-novemberi vizsgaidőszak esetén a vizsgaszabályzatban meghatározott jelentkezési határidő (szeptember 5.) 2021-ben vasárnapra esik, így a jelentkezési határidő 2021. szeptember 6-a.

Tájékoztatás az érettségi vizsgára jelentkező személy adatainak kezeléséről

A jelentkezés csak személyesen lehetséges:2021.08.25-től 2021.09.06-ig 8.00 és 12.00 óra, illetve 13.00 és 16.00 óra között.

A jelentkezési lapok innen letölthetők. (Kitöltése előzetesen nem kötelező, de lehetséges. Ez az ügyintézést gyorsíthatja.)

jelentkezési lapok: egyes vizsgatárgyakból, egyes vizsgatárgyakból szakképesítés figyelembevételével, rendes, rendes szakképesítés figyelembevételével 

A jelentkezéshez mindenképpen hozni kell a következő iratokat: személyi igazolvány, lakcímkártya, középiskolai bizonyítvány, meglévő érettségikről eredmények (törzslapkivonat, érettségi bizonyítvány).

A jelentkezéssel kapcsolatos összes tudnivaló itt megtekinthető!

A 2021. október-novemberi vizsgaidőszakban a korábban a 40/2002. (V. 24.) OM rendeletben szabályozott részletes vizsgakövetelmények szerint kell érettségi vizsgát tenni.

A viszagkövetelmények itt megtekinthetők!

Oltási igények felmérése (12-18 évesek részére)

Kedves Szülők!

A Kormány döntött a 12-18 éves tanulók iskolában történő oltásáról, illetve annak időpontjáról. Az oltásra -- az általunk kapott tájékoztatás szerint -- 2021. augusztus 30-31-én kerül sor. Jelenleg több konkrétumot nem tudunk. Feladatunk első körben az oltási igények felmérése. Ebben kérjük szíves segítségüket.

Amennyiben gyermekük számára igényelni szeretnék az oltást, kérjük azt az alábbi lehetőségek valamelyikén augusztus 2-án 24 óráig jelezzék nekünk:

1. Űrlap kitöltésével: https://forms.office.com/r/v2Wa4YTxyV

Vagy:

2. A következő e-mail címre küldött levélben: oltas@nlg.httpf.hu

Vagy:

3. A +36 62 533 137 telefonszámon munkanapokon 9 óra és 11 óra között.

Amennyiben e-mailben vagy telefonon jelzi szándékát, kérjük, az alábbi adatokat adják meg:

A tanuló neve:

A tanuló Taj-száma:

A tanuló születési dátuma:

A tanuló évfolyama és osztálya a szeptemberben induló tanévben:

A szülő neve:

A szülő telefonszáma:

A szülő e-mail címe (amennyiben van):

Tekintettel a nyári szünetre, kérjük, segítsenek abban, hogy szülőtársaik figyelmét is felhívják az igényfelmérésre!

Köszönjük együttműködésüket! További szép nyarat kívánok! 

Üdvözlettel: Árva László (igazgató)

2021.08.01. - Tanári Karunk a 2020/2021.tanévben

2021.06.19. - Gimnáziumi osztályaink ballagása

 

A ballagásról készült képek itt megtekinthetők! (Fotók: Bogár Fanny, Paku Angéla, Szilágyi Gergely, AM)

2021.06.19. - Általános iskolai osztályunk ballagása

A ballagáson készült fotók itt megtekinthetők! (Fotók: Szilágyi Gergely, AM.)

2021.06.07.- Tájékoztatás a gimnáziumi beiratkozás rendjéről

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatni szeretném, hogy gyermeke gimnáziumi beiratkozása az alábbi formában történhet:

I. Online formában:

A KRÉTA program e-Ügyintézés felületén 2021. június 15-től megnyílik a lehetőség a szülők/törvényes képviselők részére, hogy – a középfokú intézménybe felvételt nyert – gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

a) Ha  beiratkozással érintett tanuló általános iskolája használja a KRÉTA rendszert: A szülő/törvényes képviselő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületére.

Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő/törvényes képviselő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

A szülő/törvényes képviselő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén betöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a középfokú intézmény KRÉTA rendszerébe beküldött adatokat, és dokumentumokat.

b) A beiratkozással érintett tanuló általános iskolája nem használja a KRÉTA rendszert: A szülő/törvényes képviselő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.ekreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozása után belép a KRÉTA eÜgyintézés felületére és kiválasztja a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) ügyintézést. A felületen kitölti a gyermek személyes és lakcím adatait, továbbá a szülők/törvényes képviselőkre vonatkozó, valamint a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

A szülő/törvényes képviselő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén betöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a középfokú intézmény KRÉTA rendszerébe beküldött adatokat, és dokumentumokat.

Abban az esetben, ha a szülő/törvényes képviselő által megadott adatok alapján a rendszer nem találja meg a tanulót a kiválasztott középfokú intézmény adatbázisában, akkor az e-Ügyintézés felületén egy üzenet jelenik meg a szülő/törvényes képviselő részére, amely felhívja a figyelmet az adatok pontosítására. Ha a szülő/törvényes képviselő azt tapasztalja, hogy az adatok helyesen kerültek megadásra, de a felületen továbbra is az adatpontosításra vonatkozó figyelmeztetés jelenik meg, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot az érintett középfokú intézménnyel. A szülők/törvényes képviselők által megadott adatok csak annak a középfokú intézménynek a KRÉTA rendszerében jelennek meg, amely középfokú intézménybe a gyermek felvételt nyert.

A szülők/törvényes képviselők megtehetik, hogy a beiratkozáskor keletkező megszemélyesített dokumentumokat kinyomtatják, és az aláírt dokumentumok másolatát feltöltik az e-Ügyintézés BKI felületének „A döntéshez szükséges dokumentumok, igazolások” blokkjába, amely másolatok az adatokkal együtt átkerülnek a középfokú intézmény KRÉTA felületére. Ha a szülő/törvényes képviselő nem tudja kinyomtatni a szükséges dokumentumokat, ebben az esetben a középfokú intézmény feladata ezt elvégezni.

A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok bemutatása vagy azok másolatának feltöltése szükséges:

- gyermeke születési anyakönyvi kivonata, személyi igazolványa,
- lakcím kártyája,
- TAJ száma,

Legkésőbb 2021. szeptember 1-én kell leadni az iskolában a tanuló általános iskolai bizonyítványát.

II. Személyesen:

A személyes beiratkozásra 2021. június 22-én, 23-án 8 és 16 óra között, illetve 24-én 12 és 18 óra között kerül sor. A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

- gyermeke születési anyakönyvi kivonata,
- lakcím kártyája,
- TAJ száma,
- a tanuló általános iskolai bizonyítványa.

Amennyiben a beiratkozással kapcsolatban bármilyen problémája, kérdése van, kérjük, jelezzék a +3662 533-137-es telefonszámon.

Oldalak