Jelenlegi hely

Címlap

Az egyéni jelentkezés menete gimnáziumunk hatévfolyamos képzéseire (hatodik osztályos tanulók számára)

Amennyiben a tanuló hatévfolyamos gimnáziumi képzésünkre jelentkezik:

- Jelentkezhet a tanuló általános iskoláján keresztül,

- de lehetősége van egyéni jelentkezésre is. Ebben az esetben az általános iskola csak abban az esetben szerez tudomást a tanuló jelentkezéséről, ha a tanuló a gimnáziumba felvételt nyer, egyéb esetben nem!

Az egyéni jelentkezés menete a 2021/2022. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során

Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat (tanulói adatlapés jelentkezési lap(ok)) a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd kinyomtatva továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba. Az egyéni jelentkezők számára létrehozott program használata regisztrációhoz kötött.

 Regisztráció Ügyfélkapu használata nélkü

 Regisztráció Ügyfélkapu használatával

Tájékoztatjuk, hogy a KIFIR egyéni jelentkezés még ebben az időszakban – várhatóan február 4-én – kibővül az ügyfélkapus azonosítás segítségével történő jelentkezés, és ügyintézés lehetőségével.

  • Felhívjuk a figyelmüket, hogy a középfokú felvételi eljárás számos ponton a szülő felelős döntését igényli, ezért a regisztráció csak 18. életévét betöltött személy Ügyfélkapu-hozzáférésével végezhető el. A belépés ügyfélkapuval gombra kattintva a felhasználó a KAÜ Azonosítási Szolgáltatások felületére jut, ahol a felkínált Azonosítási Szolgáltatások közül az Ügyfélkapu lehetőséget kell kiválasztani.
  • Az Ügyfélkapuhoz tartozó felhasználónév és ahhoz kapcsolódó jelszó megadása – Ügyfélkapus azonosítás – után rögzíteni kell a program használatához szükséges regisztrációs e-mail címet.
  • A mentés gombra kattintással megjelenő figyelmeztető üzenettel egyidejűleg a felhasználó által megadott e-mail-címre egy megerősítő e-mail érkezik. A megerősítő e-mailben foglalt utasításokat követve a felhasználó közvetlenül a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program - egyéni jelentkezők számára program nyitófelületére jut.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

 A egyéni jelentkezők számára létrehozott program használata során az alábbi eljárást kell követni:

  • A programba belépve a bal felső sarokban látható Súgó gombra kattintva töltsék le, és alaposan tanulmányozzák át a program felhasználói útmutatóját.
  • A felhasználói útmutatóban leírt módon rögzítsék a tanuló(ka)t és jelentkezéseiket a programban
  • A program lehetőséget biztosít arra, hogy egy jogosultsággal több tanuló jelentkezéseit is kezeljék.
  • A felhasználói útmutatóban leírt módon adhatják meg a tanuló:

 - általános iskolájának adatait (nem kötelező)
 - személyes és értesítési adatait
 - tanulmányi adatait
 - továbbtanulási adatait (a megjelölni kívánt tanulmányi területeket, és ezek sorrendjét)

  • Fontos, hogy minden tanulót csak egyszer rögzítsenek a KIFIR rendszerben, és egy tanulói adatlapon rögzítsék az összes megjelölni kívánt tanulmányi területet. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy amennyiben egy tanulót többször is rögzítenek a KIFIR rendszerben, úgy az akadályozza a tanuló adatainak és jelentkezéseinek feldolgozását.Oktatási azonosítóval nem rendelkező tanulók számára a középfokú felvételi eljárásban szükséges oktatási azonosító számot a program automatikusan biztosítja a kitöltés során a felhasználói útmutatóban leírtak szerint. Annak külön igénylése nem szükséges a felvételi eljárás során.
  • A szükséges adatok megadása után az adatokat véglegesíteni kell, majd a programból ki kell nyomtatni a felvételi lapokat. (Kérjük, hogy a dokumentumok egy-egy példányát nyomtatva, vagy pdf formátumban mentve őrizzék meg a felvételi eljárás végéig.)

6/A  Ügyfélkapu nélküli programhasználat esetén KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program - egyéni jelentkezők számára felületen az adatok véglegesítését követően a programban előállított felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap(ok)) ki kell nyomtatni.
A dokumentumokat alá kell írni, majd
 legkésőbb 2022. február 18-án (éjfélig) postára kell adni (célszerűen könyvelt postai küldeményként):
-  A jelentkezési lapo(ka)t a középfokú iskolá(k)ba a jelentkezési lapon megjelölt cím(ek)re. Az egyes középfokú intézmények felvételi tájékoztatójukban hozzák nyilvánosságra a jelentkezési laphoz csatolandó mellékletek listáját is. A jelentkezési lapok mellékleteként csatolni kell minden olyan dokumentumot, vagy dokumentum másolatot, amely szükséges az iskola felvételi eljárása során a jelentkezés elbírálásához.

-  A tanulói adatlapot a hivatal győri feldolgozó központjába – Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.
Kérjük, hogy a dokumentumok egy-egy példányát nyomtatva, vagy pdf formátumban mentve, illetve a postai küldemény feladóvevényét őrizzék meg a felvételi eljárás végéig.

6/B Ügyfélkapus programhasználat esetén a felvételi dokumentumok továbbítása kizárólag a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program - egyéni jelentkezők számára felületen történik. A tanulói adatlap és a jelentkezési lap(ok) programból történő kinyomtatására, illetve postai úton történő továbbítására nincs szükség.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy egyéni jelentkezőként kizárólag az vehet részt a középfokú felvételi eljárásban, aki a felvételi lapokat − legkésőbb 2022. február 18 éjfélig − a 6/A, illetve 6/B pontokban meghatározottak szerint továbbítja.

Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a program használatával kapcsolatban bármilyen akadályba ütköznek (pl. internetkapcsolat vagy nyomtató hiánya), keressék mindenképpen Kelemen-fehér Tímea igazgatóhelyettest, aki – időpontegyeztetést követően – segítséget nyújt a jelentkezési lap és a tanulói adatlap elektronikus kitöltésében és kinyomtatásában!

Elérhetőségei: +36 30 7498760 vagy +36 62 533 137, felveteli@nlg.httpf.hu