Jelenlegi hely

Címlap » Hírarchívum

Hírarchívum 2012

2012.12.12. 18 óra 12. c osztály szalagavató műsora

2012.12.11. 17 óra 12. b osztály szalagavató műsora

2012.12.10. 17 óra 13. a osztály szalagavató műsora

2012.12.7. József Attila-kupa Matematikaverseny

(képek)

Iskolánkban immár 16. alkalommal került megrendezésre a József Attila-kupa Matematikaverseny, melyen városunk iskoláin kívül a környező települések iskolái is képviselték intézményüket. Az egyéni teljesítményeken túl az iskolák csapatai is versenyezhettek az Ambrus Sándor népi iparművész által készített  kupáért. Míg a gyerekek versenydolgozataikat írták, az érdeklődők Dr. Németh József egyetemi docens (SZTE Bolyai Intézet) "A végtelen a matematikában - amin még a nagyok is összevesztek" című előadását hallgathatták meg.

Eredmények

 

 14:45: Dr. Németh József: A végtelen a matematikában
                                                -amin még a nagyok is összevesztek
            (egy. docens, SZTE Bolyai Intézet)
Kivonat: Az előadásban olyan példákat, problémákat sorolunk fel a végtelennel  kapcsolatban,  amelyek a maguk idejében még a kor nagy matematikusait is kétséggel  töltöttek el a vonatkozásban, hogy az egyes "antinómiák", "ellentmondások" miatt nem  kellene-e száműzni a matematikából a végtelent. Rávilágítunk, hogy milyen fontos volt  ebben  a tekintetben is a precíz fogalomalkotások, definíciók szerepe az egyes kérdések  tisztázásánál.
NJ.jpg

2012.11.15. Megemlékezés a magyar nyelv napja alkalmából

2012.11.14. TÁMOP 3.1.7 zárórendezvénye

 A program:

  1. Udvari Tünde: A rendezvény megnyitása, tájékoztatás a projekt eseményeiről és eredményeiről
  2. Az első osztályosok körtánca (Felkészítő: Belházyné Szombathelyi Ágnes)
  3. A 6. osztályosok éneke és tánca (Felkészítő: Kovács Tünde)
  4. Torma Evelin: Az ulmi diákcsereprogram
  5. Benkő Martin (6.c) és Vékony Ákos (6.a): Az idegen nyelvi hét élményei
  6. Gál vivien (10.a): Angol nyelvű dal

Az eseményről készült képek itt megtekinthetőek.

2012.11.14. Német nap

 2012. november 14-án, szerdán a Nyitott Iskola Hét rendezvénysorozat keretében a német nyelvi munkaközösség „Német Nap”-ot tartott. Ennek keretében az első tanóra utáni szünetben iskolánk németül tanuló diákjainak egy nagyobb csoportja (kb. 50-60 diák) elénekelte és eltáncolta a Fliegerlied című német dalt, ami a tavalyi Idegen nyelvi Hét óta a diákok kedvenc dalává vált. Délután tartottuk a hagyományos Országismereti Versenyünket, melyen a diákok számot adhatthttp://nlg.hodtav.hu/management/feltoltmain.phpak felkészültségükről a német nyelvű országok földrajza, nevezetességei, híres emberei, sportja, történelme és klasszikus, valamint modern zenéje témakörökben. A résztvevő 26 háromfős csapat a versenyt megelőzően elkészített egy jellegzetes német, vagy osztrák, vagy svájci ételt, melyet az elkészítés módjának elmondása után külön zsüri kóstolt és értékelt. Az elkészült remekművek alkották az Ízek Utcája állomást és a verseny alatt illetve után a diákok egymás ételeit is megkóstolhatták. A jó hangulatú versenyen valamennyi diák hasznos tudást szerzett a német nyelvű országokról.

A technikai problémák miatt szerdán elmaradt Kara-oké versenyt másnap, 2012. november 15-én, csütörtökön délelőtt tartottuk meg, melyen több csapat is énekelt és igen jó hangulatot teremtett. (Ez egyúttal az előző napi verseny egyik feladata is volt.) Az Országismereti Verseny végeredménye:

I. helyezett – Glitzer Ponys csapat
II. helyezett – Schokoriegel csapat
III. helyezett – Abiturienten csapat

 Az eseményről készült képek itt megtekinthetőek.

cikk: Idegennyelvi délutánok az iskolahéten

Oldalak