Jelenlegi hely

Címlap » Hírarchívum

Hírarchívum 2014

2014.12.19. Az alsó tagozat karácsonyi műsora

13.A és a 2.A testvérosztályok közös karácsonyi foglalkozása

2014. 12. 18. - Szalagavató - 12.b

   
   

2014. 12. 17. - Szalagavató - 12.c

   
   

2014. 12. 17. - Melamed - a múlt tanítói projekt

A Melamed - a múlt tanítói projektet a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség szervezte. A kutatás célja bemutatni az 1944-ig működő zsidó oktatási intézmények múltját, és emléket állítani a mára elfeledett zsidó iskolák diákjainak és tanáraiknak. 

A diákjaink Hódmezővásárhely zsidó iskolájának a történetét dolgozták fel és ebből készítettek egy tanulmányt. Szeretnénk az iskola diákjai számára bemutatni a kutatási eredményeket, hogy a tanulók jobban megismerhetik szűkebb környezetük múltját és örökségét.
 

2014. 12. 15. - Szalagavató - 13.A

 
 

Remekeltek Izlandon a vásárhelyi lányok

Először a csillogó ruhák vonzották a fitneszhez – idén októberben két arany- és egy bronzéremmel tért haza az izlandi Európa-kupáról Törökgyörgy Adriennt. A Hód-Fitness Sportegyesület a legfényesebb éremből összesen tizenegyet hozott el a bajnokságról. A győztesek között a Németh László Gimnázium, Általános Iskola hét diákja is szerepel. A versenyről a 9b osztályos Adriennel beszélgettünk.

2014. 12. 10. - Angol verseny eredményhírdetése

A Varga Tamás Általános Iskolában megrendezett angol nyelvi  városi szövegértési versenyen a következő eredményeket hozták el diákjaink:

 

6. évfolyam:

Hornyák Alex                         I. helyezés  (Tanára: Szénásiné Földesi Zsuzsanna)

Molnár Csilla                       III. helyezés  (Tanára:  Zsótér Judit)

7. évfolyam:

Sisák Botond                          I. helyezés   (Tanára:  Varga Boglárka)

8. évfolyam

Visky Molly (7.a - osztály)   II. helyezés   (Tanára:  Biró Beáta)

2014.12.05. Gólyaavató

Múlt pénteken, azaz december 5.-én került sor idén a gólyák avatására. A 7.Ny és a 7.b osztály küzdött meg egymással. A 11.c osztály által összeállított feladatokat nagy lelkesedéssel csinálták, vidáman telt a délután. Az előzetes feladatokat, a csapatindulót is nagyon szellemesen fogalmazták meg, így ettől harsogott az aula. Külön köszönet a két osztályfőnöknek, akik komolyan véve a kihívást, nagyon aktív szerepet játszottak az osztályuk „anyukájaként”!

Nagy küzdelem után, szoros versenyben a 7.b szerezte meg a győzelmet, így ők jogosultak két év múlva a majdani gólyák felavatására. Emellett két torta volt a nyereményük, de a 7.Ny sem maradt üres kézzel, ők egy-egy csokit kaptak vigaszdíjként.

Oldalak