Jelenlegi hely

Címlap

Hírarchívum 2022

Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk! - NLG

2022.12.21. - Karácsonyi ki mit tud a 11.A osztály szervezésében

További fényképek itt megtekinthetők! (Fotók: Bunda Zsófia és Szabó Nóra)

2022.12.21. - Karácsonyi műsor az alsó tagozaton

A műsor fényképei itt megtekinthetők! (Fotók: Szabó Nóra, AM.)

2022.12.20. - Mikulás-kupa (Sportnap az NLG-ben a 11.B osztály szervezésében)

További fényképek itt megtekinthetők!

Fotók: Bogár Fanny, Bunda Zsófia, Szabó Nóra

2022.12.14. - A 12.B osztály szalagavatója

További képek itt megtekinthetők! (Fotók: Bogár Fanny, Bunda Zsófia, Szabó Nóra, Kollár Dániel, Miskolczi Anna)

2022.12.14. - "Európa Ifjú Költője" versfordító pályázat

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, a Europe Direct Bács-Kiskun és a Szegedi Egyetem Germán Filológiai Intézete "Európa Ifjú Költője" címmel angol-magyar és német-magyar versfordító pályázatot hirdetett ebben a tanévben is, amelynek díjátadó ünnepségére 2022. december 14-én Kecskeméten került sor. A szervezők kiemelték, hogy az idei évben 250 fiatal nevezett rekordmennyiségű, mintegy 388 pályaművel.

Iskolánkból Varga Dániel Ernő 10.A osztályos tanuló két német vers fordításával indult a versenyen, és mindkettővel különdíjat nyert, ami nagyszerű eredmény! Felkészítő tanára: Dr.Lázárné Megyeri Zita

Varga Dániel nyilatkozata:

"Végülis a családom is, Zita néni is és jó magam is elégedett vagyok a munkámmal. Bátran tudom ajánlani ezt a pályázatot mindenkinek, aki szereti a nyelveket és a költészetet. Kellemes időtöltés fordítani, rálelni a rímekre. Az ember igazi műfordítónak érezheti magát. Kívánom, hogy legközelebb több pályázó is “vetemedjen” arra, hogy nevez erre a pályázatra."

Az elért eredményéhez szívből gratulálunk!

2022.12.12. - Wintertag

Iskolánk diákjai az elmúlt napokban lelkesen készültek a német munkaközösség által megrendezett „Wintertag” című napra. 87 tanuló jelentkezett a hétfőn délután, 15:30-kor kezdődő eseményre.  

A 6.A és 6.B osztály németesei idegen nyelvű üzenetekkel és jókívánságokkal ellátott karácsonyi dekorációkat készítettek, amellyel a délután kezdetén feldíszítették a karácsonyfánkat. 

A rendezvényt a 3.B osztályos gyerekek német nyelvű produkciója nyitotta meg, majd kezdetét vette egy nagy, közös interaktív quiz, ahol a gyerekek megcsillogtathatták német tudásukat. 

Ezután a 6. B osztály tanulói saját kezűleg készített, „Frohe Weihnachten” feliratú színes karácsonyfadíszekkel lepték meg az alsóbb évfolyamosokat. A 6. A osztály pedig német karácsonyi foglalkoztató feladatokat osztott szét a kicsik között. 

Az ajándékosztás után kialudtak a fények iskolánk aulájában, felgyúltak a gyermekek mécsesei, a hatodikos diákoknak köszönhetően felcsendült a „Kling Glöckchen” kezdetű német karácsonyi dal, és kezdetét vette a betlehemi lámpás felvonulás, amely kint ért véget, amikor a gyerekek lámpásaikkal bevilágítva iskolánk udvarát és kicsiny karácsonyfáját még egyszer elénekelték a várakozó szülők előtt is a német dalt.

Az eseményen készült további fényképek itt megtekinthetők!

Munkaközösségünk ezzel szeretett volna minden kedves családnak és diáknak előre is nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánni!

2022.12.15. - Kosárlabda diákolimpiai eredmények

Szegeden rendezték a B33 diákolimpia megyei döntőjét, ahol iskolánk 3 csapattal képviseltette magát. A 17 középiskolai csapat előbb csoportmérkőzéseken mérte össze tudását. Mindhárom csapatunk továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, melyet sikeresen abszolváltak ezzel bekerülve a legjobb 4 közé. Itt már csak egyetlen nyitott kérdés maradt. Két vagy három csapattal leszünk ott az országos elődöntőben? 

A döntőben az NLG és a Doc Boys barátságos találkozóját előbbi nyerte, míg a bronzmérkőzésen az NLG23 alul maradt a szegedi Deák Ferenc Gimnáziummal szemben.

Folytatás tavasszal, két csapattal.

A csapatok tagjai:

Doc Boys: Bősz Richárd, Ocskó Balázs, Utasi Zsombor, Wolf Noel
NLG23: Bereczki Ádám, Nánási Patrik, Lehoczki Attila
NLG: Gedai Balázs, Nánási Patrik, Lehoczki Attila, Kis Viktor

A B33 diákolimpia megyei döntőjén általános iskolai korosztályban első helyezést ért el a Becsei Pisti, Bősz Olivér, Soós Balázs, Utasi Gergő alkotta csapat.

Az iskola kosárlabdacsapata 2. helyen végzett az országos elődöntőben, így sajnos nem lesz résztvevője a 8 csapatos országos döntőnek.

Kísérő tanár: Utasi Gábor

2022.12.08. - Szent-Györgyi tanulmányi verseny

2022. december 8-án került sor Szegeden a Szent-Györgyi tanulmányi verseny megrendezésére. A két napos rendezvényre 6 diákkal mentünk el (Németh Kristóf, Gémes Hanna, Kálló Péter, Bácsi Boglárka, Kindlik Dániel és Oláh Norbert, felkészítő tanáraik Csaláné Böngyik Edit, Nagy Erzsébet, Dr. Arany Eszter, Zámbori Tamás és Békefi Ibolya). A rendezvényt Karikó Katalin professzorasszony nyitotta meg – hallani őt élőben egy életre szóló élményt jelentett a diákoknak. A rendezvény rendkívül színvonalas volt, a versenyen kívül szabadidős programokon is részt vehettek a gyerekek, valamint előadásokat hallgathattak meg a kutatások jelenlegi irányvonalairól. Csapataink a középmezőnyben végeztek.

Professzorasszony megnyitójának részlete itt megtekinthető.

2022.12.08. - Mézes reggeli

Ismét megtartásra került a "Mézes reggeli" program december 08-án délelőtt az iskola aulájában.

A hazánkban is nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi kezdeményezés az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) közreműködésével valósul meg.


Oldalak